Savršena, lagana Puslica torta koja se topi u ustima! Sprema se jako brzo, a prava je moćna torta
Puslica torta, Foto: Printscreen/Youtube/mojamalakuhinja

idealna za srpsku novu godinu

Savršena, lagana Puslica torta koja se topi u ustima! Sprema se jako brzo, a prava je moćna torta

Puslica torta se pravi u slojevima, vrlo je dekorativna i topi se u ustima.

Objavljeno:

Sastojci:

Za kore:

12 belanaca

440 g šećera

Za fil:

260 ml mleka

260 g mlevenih pečenih lešnika

11 žumanaca

16 kašika šećera

260 g maslaca

Za ukrašavanje:

400 ml slatke pavlake za šlag

lešnici

Priprema:

Kako biste napravili puslica tortu prvo počnite da pravite kore. Umutite za prvu koru 6 belanaca mikserom u čvrst sneg. Postepeno dodajte šećer, pa nakon toga mutite još par minuta. Kalup obložite papirom za pečenje, a rubove premažite uljem i pospite brašnom. Stavite sneg u kalup, lepo ga poravnajte, pa pecite na 150 stepeni 35 minuta. Ispecite po istom postupku i drugu koru i ostavite da se ohladi.

Nakon toga napravite fil tako što ćete dobro da izmešate žumanca sa šećerom. Sipajte mleko u sve to i stavite da se kuva. Mešajte žicom dok se kuva i kada počne da se zgušnjava i ključa, skinite sa ringle. Ostavite da se fil prohladi pa dodajte orahe i lešnike. Penasto umutite maslac pa ga umešajte u fil kada se potpuno prohladi.

Počnite da slažete tortu tako što ćete da stavite koru, pa jednu polovinu fila, pa drugu koru, pa preostali fil i na kraju prekrijte dobro umućenim šlagom i ukrasite lešnicima.

Bonus video:

21:39

CENTRALNI DNEVNIK 12.01.2025.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.