idealna za srpsku novu godinu
Savršena, lagana Puslica torta koja se topi u ustima! Sprema se jako brzo, a prava je moćna torta
Puslica torta se pravi u slojevima, vrlo je dekorativna i topi se u ustima.
Sastojci:
Za kore:
12 belanaca
440 g šećera
Za fil:
260 ml mleka
260 g mlevenih pečenih lešnika
11 žumanaca
16 kašika šećera
260 g maslaca
Za ukrašavanje:
400 ml slatke pavlake za šlag
lešnici
Priprema:
Kako biste napravili puslica tortu prvo počnite da pravite kore. Umutite za prvu koru 6 belanaca mikserom u čvrst sneg. Postepeno dodajte šećer, pa nakon toga mutite još par minuta. Kalup obložite papirom za pečenje, a rubove premažite uljem i pospite brašnom. Stavite sneg u kalup, lepo ga poravnajte, pa pecite na 150 stepeni 35 minuta. Ispecite po istom postupku i drugu koru i ostavite da se ohladi.
Nakon toga napravite fil tako što ćete dobro da izmešate žumanca sa šećerom. Sipajte mleko u sve to i stavite da se kuva. Mešajte žicom dok se kuva i kada počne da se zgušnjava i ključa, skinite sa ringle. Ostavite da se fil prohladi pa dodajte orahe i lešnike. Penasto umutite maslac pa ga umešajte u fil kada se potpuno prohladi.
Počnite da slažete tortu tako što ćete da stavite koru, pa jednu polovinu fila, pa drugu koru, pa preostali fil i na kraju prekrijte dobro umućenim šlagom i ukrasite lešnicima.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!